HVORDAN HØSTES KOKOSNØDDER?

De fleste kommercielt dyrkede kokosnødder dyrkes af små kokosfarmere, i modsætning til andre tropiske frugter, der dyrkes på plantager. Høstningen af kokosnødder finder sted på disse ved enten at klatre op i træet ved hjælp af et reb eller ved hjælp af en elektrisk betjent stige. Frugten bankes derefter på med en kniv for at teste modenhed. Hvis kokosnødderne er klar til høst, skæres stilken ned og falder ned til jorden eller sænkes ved hjælp af et reb.

Der findes også også særligt udstyr udviklet specielt til plukning af kokosnødder, som på billedet til højre. Formålet med disse, udover effektivitet, er at sikre medarbejderne, så der ikke sker uheld.

En anden måde, som ikke kræver klatreegenskaber er,  at plukke kokosnødderne med en "cherry picker", som i bund og grund blot er en kniv formet som en ishockeystav for enden af en lang stang. 

Som nævnt findes der også "Dwarf Coconut Palms", som er kokospalmer der er ekstremt lave. Så lave at man faktisk blot kan gå direkte hen og plukke kokosnødden uden brug af stiger eller andet udstyr. Dette er langt den sikreste og hurtigst måde at plukke kokosnødder på.

Tasty Coconut indkøber kokosnødder fra farme med denne type træer af samme årsag.

Nogle steder i Asien findes der desværre steder, hvor man træner "pig-tailed macaques" aber, ofte holdt i fangeskab, til at høste kokosnødder. Aberne er altid bundet til deres "handler" og har ikke tilladelse til at spise de kokosnødder, de samler. Der findes ingen statistikker, der præciserer, hvor mange aber, der er avlet og brugt til dette formål. 

Tasty Coconut samarbejder ikke med farme, der benytter sig af denne metode, da vi finder det dybt moralsk forkert.

Tasty Coconut

Elverhøjen 48a

2730 Herlev

CVR: DK41230908

Se Kontrolrapport

Banner_groen_847x274.gif

©2020 by Tasty Coconut